Belvárosi Napok Gödöllő

xasqtc.com

5 Tojásos Piskóta

Jótanács, emeletes tortát ne akarjunk vele építeni, teljes katasztrófába fulladtam abban a torta projektben, amit szoboszlói nagyszüleim gyémántlakodalmára kellett volna készíteni. Vagyis elkészítettem, csak nem lett emeletes, mutatom! Vele készített tortáimSvájci vajkrémmel burkolt barackos-mascarponés túrótortaErdei gyümölcs tortaFehér csokoládés vajkrémmel burkolt epres-mascarponés túrótorta Hozzávalók 2 x 19 cm-es tortakarikáhozAnnyi magyarázatot igényel az átmérő kérdése, hogy én szeretem a magasabb tortákat, ezért sütöm 19 cm-es formában. Szépre elkészíthető szerintem egy 20-22 cm-es formában is. Sima piskóta360 g BL55 búzafinomliszt1 csomag sütőpor1 óriási csipet só4 tojás kettéválasztva200 g kristálycukor (ebből: 120 g a sárgájához kerül + 80 g a fehérjéhez)1 csomag vaníliás cukor1 citrom reszelt héja150 ml olaj100 ml tej100 ml tejföl Hogyha KAKAÓS PISKÓTÁT szeretnénk.. a liszt 340 g -re csökken, 60 g kakaóport hozzászitálunk és 10 evőkanál tejet hozzáadunk. M E G J E G Y Z É S– Nekem 2 db 19 cm-es formám van, így egyszerre ki tudom sütni a lapokat, de ha egyenként tudjuk csak kisütni őket, akkor érdemes csak a fele adagot bekeverni először, hogy a felvert tojásfehérje ne essen össze az első piskóta sütési ideje alatt.

Tekercs

Aztán van egy pont, amikor még vannak benne apró el nem oszltot lisztszemek, de már nem szabad tovább folytatni a keverést, mert elkeverjük a bubikat. Sütés. 170 fokra előmelegített sütőben, jó 40-45 percig sütjük. Tudom, tudom, nekem is pontosan a "Hát kösz! " volt a legelső reakcióm, de én csak azt tudom továbbadni, amit mondott oktatónk. Nem szoktam egyben sütni 7 tojásból piskótát, vagyis ritka. A suliban, a sütés háromnegyed részénél meg szoktuk fordítani a tepsit. Szeletelés. Meg kell alázkodni a torta vágása közben, le kell hajolni hozzá – mondta cukrászoktatónk. Olyan szépeket mond mindig, amit a képviselőfánknál mondott, az is olyan szép volt! Legelőször a felső harmadát vágom el recés késsel, majd nem veszem le róla azt a részt és úgy jöhet a második vágás. TankönyvünkKemény Andrásné: Cukrász szakmai ismeretek I-II. Az érzés, amikor megállsz előtte egy csendes pillanatra, ránézel és realizálod, hogy mindezt te készítetted. Végtelen boldogság. Mert miért szeretünk sütni?! Végtére is nem azért a boldogságért – egy részről – amikor meglátjuk a csodálatos aranybarna kis pogácsáinkat szépen sorakozni a forró tepsin, vagy kivesszük a tökéletesre sikerült, márványosan repedezett pozsonyi kiflijeinket, vagy amikor nagypapánk két héten keresztül emlegeti a paprikás krumplinkat, vagy ótejóég, amikor legelőször megérezzük a kovászos kenyerünk utánozhatatlan karamellizált kenyérhéj-illatát!

Recept

5 tojásos piskóta csokiöntettel

Tészta

3. Csokoládécsurgatás. Étcsokoládét melegítek mikróban ki-kivéve, és mindig megkevergetve, majd amikor kellően megolvadt, ugyanannyi mennyiségű vajat teszek hozzá, jól elkeverem, kicsit még bemehet a mikróba, hogyha nem olvadt el benne a vaj. Vigyázva, nehogy túlmelegítsük, tényleg csak pár mp kell neki a mikróban. Végül kiskanállal a hideg tortára csurgatom pontosan úgy, ahogy az az instán Bebepiskótától láttam, majd a maradék csokit a tetejére öntöm és spatulával egyenletesre húzom, gyorsan mert hideg a torta és hamar köt! A díszítésnek pedig csak a fantáziánk szabhat határt! Cukrásztanonckodásom első hónapja lassan letelni látszik, ráadásul anya-apa szülinapja pont aktuális, szóval keresve se találhattam volna tökéletesebb alkalmat az órákon tanultak gyakorlati átültetésére. Szóval belevágtam fejszém egy ősidők óta tervezett tortába. Alapvetően az én Dobos-kreációm egy csokoládékrémes torta, sima piskótalapokkal és szolídan halványbarnára karamellizált piskótatetővel. Egyébként annyira nem is nagy munka, sokkal vészesebbre számítottam, mert ha rendesen, minden elő és kézhez van készítve, a munkafolyamatok pedig koordinálva, egészen hamar elkészülhet!

Torta

/Órán kiöntöttük márványlapra és tábláztuk, tehát addig simogattuk muszkulőz, teljes testsúlyt ráhelyezős karizomgyakorlatokkal, amíg az összes kakaószemcsét el nem tüntettük belőle. Otthon én nagyméretű, sütős tepsibe öntöttem a meleg krémet és habkártyával "tábláztam", de szerintem ez a lépés akár ki is hagyható, hogyha a kakaóport elhagyjuk és CSAK ÉTCSOKIVAL KÉSZÍTJÜK, vagy csak egyszerűen nem táblázzuk, mert a krém habosításánál úgy is elkeveri a robotgép az apró kakaószemcséket. Mindenesetre legközelebb én tuti nem fogok vele így kínlódgatni, főleg, hogy nem volt otthon csak ilyen jó rugalmas habkártyám és az egész ide-oda hajlott és minden, de úgy képzeljétek el, hogy tényleg az egész kezem, az összes ujjam csupa megadott csokoládékrém volt! / Piskótalapok. Legelőször sütőpapírra előrajzolom a 20 cm átmérőjű köröket. Előkészítek 3 sütőpapír, papíronként 2-2 20 cm-es átmérőjű, filccel átrajzolt körrel. Összesen 6 piskótalapot fogok sütni, amit 3 részletben keverek be. A lapokat a sütős nagytepsi hátán fogom megsütni.
  • Kálmán János Archives | Magyar Tudat
  • Aha savas hámlasztás full
  • Piskóta tojáson - 5 recept egy egyszerű és bolyhos piskótához egy tortához lépésről lépésre készült fotókkal
  • Piskóta – Smuczer Hanna
  • Galaxy s10 teszt
  • Peugeot finanszírozás kalkulátor
  • 5 tojásos piskóta sütése
  • Limara péksége: Bosch dícsérete-piskótatészta pillanatok alatt
  • KÖRÖSMENTI AGROCOOP Kft.
  • Golf 3 et szám lekérdezése
  1. Eladó telek környebánya
  2. Www takarékbank hu jintao
  3. Felhők közül a nap online filmnézés
  4. 9 es matek tankönyv
  5. 1 napos repülős utak 8
  6. Hasmenés terhesség korai szakaszában
  7. Online rendelés utánvéttel
  8. Deniz paris férfi
  9. Csoda new yorkban teljes film streaming
  10. Netflix magyar felirat 2019
  11. Keleti bolt vámház körút
  12. 39 fokos láz gyereknél 2019
  13. Szódabikarbóna zsíros hajra lalljee